רטינופתיה סוכרתית הינה אחת ממחלות הרשתית הנובעות ממחלת הסוכרת. מחלת עיניים נפוצה זו, גורמת לפגיעה בכלי הדם הקטנים ברשתית העין ועשויה לגרום לאובדן ראיה חלקי ואף עיוורון מלא, במידה ולא מטופלת בשלביה המוקדמים ביותר. הטיפול ברטינותיה סוכרתית יכול להתבצע במספר מישורים וכן בשילוב של מספר שיטות, הן שיטות המיועדות למניעת התפתחות המחלה והאטת קצב ההתפתחות שלה, והן טיפוליות, על מנת לטפל בפגיעה בראיה, אם קיימת.
רטינופתיה סוכרתית – טיפול מניעתיטיפול מניעתי במחלת רטינופתיה סוכרתית, מתבצע ברובו בהמלצת רופא הסוכרת המטפל, ונעשה בעיקר באחריות החולה, כאשר הוא מבוצע במטרה להפחית את גורמי הסיכון למחלה. הטיפול מתמקד בעיקר באיזון רמות הסוכר בדם, ובאיזון גורמים אחרים שעשויים להוות גורמי סיכון משמעותיים להתפרצות והתקדמות מהירה של המחלה כגון, יתר לחץ דם, שעשוי להיות מאוזן על ידי טיפול תרופתי נכון, חוסר איזון הורמונאלי, אנמיה, או טיפול בבעיית כליות קיימת.
רטינופתיה סוכרתית – טיפול בבעיית ראייה קיימת בעזרת קרני לייזראמנם בשלביה הראשונים של המחלה, אין טיפול שניתן לבצעו מלבד מעקב, אך בשלבים המתקדמים יותר של רטינופתיה סוכרתית, יש לטפל בהפרעה הקיימת, בהתאם לסוג ההפרעה ולמידת חומרתה. ההפרעות העיקריות שדורשות התערבות רפואית מיידית הינן: רטינופתיה שגשוגית, שהיא למעשה צמיחת כלי דם פתולוגיים בתוך רשתית העין והפרדות רשתית, בצקת בעין או דימום לחלל זגוגית העין. הטיפול בבצקת נעשה באמצעות קרני לייזר, בעזרתן ניתן לצרוב את האזור הדולף ובכך נמנעת דליפה עתידית והצטברות נוזלים נוספת.
גם ברטינופתיה שגשוגית, ניתן לטפל בעזרת קרני לייזר, כאשר טיפול הלייזר בא במטרה להרוס את היקף הרשתית, על מנת לשמור על איזור מרכז הראיה. הריסת הרקמה ההיקפית, תפחית משמעותית את צריכת הדם של הרשתית, וכפועל יוצא, תפחית את הגירוי לצמיחת כלי דם חדשים, מונע דימומים לזגוגית העין והפרדות רשתית. בנוסף לטיפולי הלייזר, ניתן, ולעיתים אין מנוס מטיפול בבעיות הראייה הנגרמות מרטינותיה סוכרתית, באמצעי חירום ניתוחיים, בעזרת טיפול תרופתי, טיפוח בהזרקה תוך עינית של סטרואידים וטיפולים ניתוחיים בבצקות.
רטינופתיה סוכרתית – טיפול הומיאופתי ורפואה אלטרנטיביתבשנים האחרונות, ניתן לטפל בתסמיני מחלת הרטינופתיה הסוכרתית, גם בעזרת רפואה סינית וטיפולים הומיאופתים שונים, הטיפול במחלה בעזרת רפואה אלטרנטיבית, נעשה בהתאם לשלבי התפתחות המחלה ולסימפטומים והנזקים הקיימים. כמו הרפואה הקונבנציונאלית, מטרתה של הרפואה הסינית לטפל בשני מישורים במחלה, כאשר מישור אחד מתמקד ברפואה מניעתית והמישור השני מתמקד ברפואה טיפולית בנזקים הקיימים. הרפואה האלטרנטיבית עושה שימוש באלמנטים טיפוליים כגון דיקור סיני וצמחי מרפא שעשויים לשפר את זרימת הדם לרשתית ולסייע בהעברת חמצן לכל העין, מה שיכול למנוע את היווצרותם של כלי דם פתולוגיים שהם הגורם לפגיעה החמורה בראייה, ולמנוע את החמרת המחלה.